Voor als mensen afwijzen niet natuurlijk voor je is

Of het nu persoonlijk is of via e-mail, nee zeggen tegen andere mensen en hun verzoeken gaat sommigen gemakkelijk af. Maar voor anderen is het afwijzen van een uitnodiging of het weigeren van mensen – zowel in hun persoonlijke als in hun beroepsleven – een bron van angst.

Voor velen in die categorie is nee zeggen via e-mail (of sms) gemakkelijker dan het oog in oog te doen met de persoon wiens aanbod of verzoek je afwijst. Maar dat wil niet zeggen dat het een makkie is. Gelukkig is er een website boordevol e-mail sjablonen die je kunt gebruiken om in verschillende situaties nee te zeggen. Dit is wat je moet weten.

E-mail sjablonen om nee te zeggen

De website heet How to Say No, en we leerden er voor het eerst over in een recent nummer van de Recomendo nieuwsbrief – in het bijzonder van Claudia Dawson. De website, gebouwd door Pigeon voor Gmail, biedt verschillende e-mail sjablonen die je kunt gebruiken om allerlei gebeurtenissen, aanbiedingen en verzoeken af te wijzen, door ze te kopiëren en in je e-mail te plakken als je ze nodig hebt, of door ze te downloaden en te installeren in Gmail.

Sommige van de sjablonen zijn afkomstig van bedrijven als The Muse, OfficeNinjas, en Freshdesk, terwijl andere geschreven werden door grote namen als Steve Jobs en Tim Ferris.